Aanpassingen 't Stekje
Beste gasten, Graag nemen wij uw aandachtspunten ter harte, en indien wij uw standpunt delen worden er aanpassingen doorgevoerd. Recentelijke aanpassingen: - Er is een trap gemaa...
Lees verder »

Evenementen in Renesse
Markt in Renesse Iedere woensdag is er van 08.00 uur tot 15.00 uur markt in Renesse     ...
Lees verder »

Impressie


In de omgeving zijn er divere zaken te ondernemen naast het strand. Een bezoek aan de Stormvloedkering en het werkeiland Neeltje-Jans, een bezoek aan Zierikzee, Middelburg, Veere of Vlissingen.

Omgeving

In de omgeving zijn er divere zaken te ondernemen naast het strand. Een bezoek aan de Stormvloedkering en het werkeiland Neeltje-Jans, een bezoek aan Zierikzee, Middelburg, Veere of Vlissingen. Vanuit Renesse bent u snel bij de bezienswaardigheden van Zeeland. De Zuid-Hollandse Eilanden zijn het bezoeken ook waard, leuke oude plaatsjes als Brielle en Goedereede en prachtige wandelgebieden.

Naast de diverse bezienswaardigheden kan er ook een scala aan activiteiten en/of sporten worden ondernomen.

Sportvissen:

Renesse is een perfecte plek om te vissen.Waar u ook bent er is altijd wel prachtig viswater in de buurt voor zowel de zeevisser als de binnenvisser. De zeevisser kan hier van alles vangen langs de dijken en op het strand. Voor de binnenvisserij is een vergunning nodig ( deze zijn verkrijgbaar bij het VVV) De zeevisser kan hier 's zomers paling, schol, bot, tong, makreel, geep en zeebaars aan de haak slaan, maar ook 's winters zijn er volop mogelijkheden voor het vangen van gul, schar en bot.
 

Duiken:

De wateren in de buurt van Renesse zijn bijzonder populair bij duikers. Het van de Noordzee afgesloten Grevelingenmeer, de open Oosterschelde en voor de meer ervaren duikers de Noordzee zelf bieden onder water een ongekende schoonheid. U vind op Schouwen-Duiveland langs de dijken vele duikplaatsen.
 

Wandelen:

De prachtige natuur in de Kop van Schouwen is een heel populair gebied voor wandelaars. Dankzij het heerlijke weer in deze regio, de zon schijnt hier aanzienlijk meer dan in de rest van het land, kunt u het hele jaar terecht voor een ontspannen- of sportieve wandeling. Veel paden voeren u door duinen en bossen en wanneer u lid bent van Natuurmonumenten ontsluiten de beschermde natuurgebieden zich en komt u op terreinen waar weer, wind en bewoners zoals damherten, reeën, konijnen en talloze vogelsoorten vrij spel hebben.
 

Fietsen:

Renesse en omgeving zijn uitermate geschikt om heerlijke fietstochten te maken. De vele fietspaden en de landelijke wegen bieden u een gevarieerd uitzicht. U kunt per fiets door duin, bos, polder en langs het water. 
 

Paardrijden:

Voor de paardenliefhebber is het hier fantastisch rijden in dit mooie gebied. Wat is nu leuker dan lekker paardrijden door de bossen, de duinen en over het strand?  Of u nu nog nooit op een paard gezeten heeft of u bent een echte gevorderde rijder, iedereen kan hier terecht.